Home

Achtergrond 6 reacties

CDA maakt zich zorgen over brouwgerst

CDA-Kamerlid Ger Koopmans maakt zich zorgen over de slechte kwaliteit van brouwgerst wegens te weinig bemesting.

Via de vaste commissie LNV van de Tweede Kamer heeft Koopmans minister Verburg vandaag gevraagd om een brief over de gevolgen van de lage bemestingsnorm voor stikstof. Volgens het Kamerlid tast die de kwaliteit aan.

Koopmans wil de "bierbrief" van de minister zo spoedig mogelijk, want hij wil niet dat de biervoorziening deze warme zomer in gevaar komt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ger maakt zich al zorgen ov er het carnaval

 • no-profile-image

  boerke

  Beste Ger, het is niet alleen de kwaliteit van brouwgerst die vanwege de lage bemesting achteruit gaat hoor! Maar ja, nu in jouw beleving de biervoorziening gevaar zou lopen (ha,ha), ja dan wordt het andere koek. Trouwens, voor zover ik ben geinformeerd, meen ik mij te herinneren, dat ook de meeste brouwgerst (net zoals baktarwe) uit het buitenland afkomstig is. Wat hier zogenaamd als brouwgerst wordt geteeld, verdwijnt grotendeels ook in het varkensvoer

 • no-profile-image

  Geurt

  Rustig! rustig! geen paniek! Er is nog melk genoeg!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Koopmans is, net als alle andere kamerleden van de vaste kamercom. voor landbouw, tot 4x aan toe op de hoogte gesteld van de fundamentele fouten in de mestwet. Dus hij moet niet zo dom staan te lullen. En als hij niet begrijpt wat hem is toegestuurd, dan moet hij zich eens af gaan vragen of hij wel iets in die Kamer te zoeken heeft.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zo is het Geurt. Melk: hét agri-witbier!

 • no-profile-image

  katja

  "Kunnen jullie door een waterkraan?" "Wij kunnen door een waterkraan!" "Kan daar ook bier en melk door gaan?" "Daar kan alleen nog melk door gaan!" "Maar dat geeft toch geen plezier?" "Melk is melk en bier is bier!" (Wijze: Het Smurfenlied).

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.