Home

Achtergrond laatste update:18 apr 2012

CDA-fractie wijst Verhagen aan als voorzitter

De CDA-fractie heeft Maxime Verhagen unaniem gevraagd om de nieuwe fractievoorzitter te worden. Verhagen heeft toegestemd.

Na drieënhalf uur beraad kwamen Verhagen, Joop Atsma en de nieuwe (ad interim) partijvoorzitter Henk Bleker rond 15 uur uit de fractiekamer. Verhagen wilde niet zeggen of hij een tijdelijke voorzitter van de fractie is. Anderzijds gaf hij impliciet wel toe dat hij niet automatisch de nieuwe partijleider is. "Dat is nu niet aan de orde."

Met Verhagen heeft de fractie gekozen voor een uiterst ervaren politicus. Dat lijkt vooral met het oog op eventuele coalitie-onderhandelingen handig. Verhagen wilde overigens niet op de onderhandelingen vooruitlopen. "Ons past bescheidenheid, de VVD heeft nu het voortouw."

Verhagen rekent het ook tot zijn taak om de oorzaken van het grote stemmenverlies te analyseren. "Ik ga nu geen hypotheek op de toekomst leggen." Daarnaast wordt de blik ook op de toekomst gericht. "We moeten duidelijk maken wat de rol van de christen-democratie in de toekomst is. We hebben dan wel 20 zetels verloren, we hebben er ook nog 21; die mensen moeten we goed vertegenwoordigen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.