Home

Achtergrond 150 x bekeken

CBS: Nederlandse export stijgt opnieuw

Nederland heeft in april flink meer uitgevoerd dan in dezelfde maand vorig jaar.

Nederland heeft in april flink meer uitgevoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Het volume van de uitvoer van goederen lag 17 procent hoger dan in april 2009. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Het CBS wijst er wel op dat de vergelijkingsbasis makkelijk is. In de eerste helft van vorig jaar lag het uitvoervolume als gevolg van de economische crisis 11 tot 15 procent lager dan in 2008. Het exportvolume in april van dit jaar lag ongeveer op hetzelfde niveau als in april 2008.

De invoer nam in april met bijna 13 procent toe. Het volume van de invoer ligt nog steeds duidelijk onder het niveau van twee jaar geleden, aldus het CBS.

De waarde van de goederenuitvoer kwam in april uit op 30,2 miljard euro. De invoerwaarde bedroeg 26,7 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg daarmee 3,5 miljard euro. Dat is 1,2 miljard euro meer dan in april 2009.

De uitvoer naar landen van de Europese Unie steeg in april voor het eerst sinds maart 2009 sterker dan de uitvoer naar andere landen. De invoer uit niet-EU-landen nam juist sterker toe dan de invoer uit landen die wel lid zijn van de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.