Home

Achtergrond 159 x bekeken

Brussel: 5 miljoen euro voor Kirgizië

De Europese Commissie heeft vandaag 5 miljoen euro opzij gezet voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in Kirgizië.

Bedoeling is dat het geld snel wordt overgemaakt naar hulpprojecten.

"Het nieuws uit zuid-Kirgizië is niet goed'', zei EU-commissaris Kristalina Georgieva (Humanitaire en Noodhulp). "Veel mensen zijn gestorven en duizenden onschuldige burgers vluchten voor hun leven over de grens naar Oezbekistan. We hebben snel gereageerd om de slachtoffers levensreddende hulp te kunnen bieden.''

De hulp zal bestaan uit medische artikelen, voeding, water, onderdak en psychosociale assistentie. De hulp gaat via hulporganisaties en de Verenigde Naties. Het is bestemd voor zowel de Kirgizische als Oezbeekse bevolkingsgroepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.