Home

Achtergrond 3 reacties

'Brits toezichthouder vreest eurocrisis'

De Britse toezichthouder op de financiële markten, de Financial Services Authority (FSA), vreest dat banken en verzekeraars in eigen land flink geraakt kunnen worden door de schuldencrisis in een aantal Europese landen. Dat schreef The Sunday Times zondag.

De FSA heeft de instellingen gevraagd een aantal scenario's op te stellen voor potentiële gevaren, waaronder het niet langer kunnen aflossen van schulden door Griekenland. Analisten ramen de blootstelling van Britse banken aan Griekenland, Portugal en Spanje op meer dan 100 miljard pond (120,7 miljard euro).

De oproep volgde op nieuwe schuldenperikelen, vrijdag in Hongarije. Dat land, dat geen lid is van de eurozone, zou financieel op de rand van de afgrond staan. Hongarije ontkende dat, maar de berichtgeving drukte de euro voor het eerst sinds maart 2006 onder de 1,20 dollar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan schils

  De vrees van de Britse toezichthouder op de financiele markten is gegrond.Was het alleen "maar" Griekenland dat gered moet worden, dan was de ramp nog te overzien. Iedereen vreest nu voor Portugal, maar veel realistischer is op zijn hoede te zijn voor Spanje waar momenteel alles fout loopt: groter begrotingstekort dan toegegeven, reusachtige staatsschuld, enorme en dagelijks stijgende werkloosheid, investeerders die het laten afweten enz. Als de Spaanse bom barst, zal de uitwerking vele malen erger zijn dan de Griekse crash. Intussen doen enkele andere landen, waaronder ook Belgie, of er niets aan de hand is. In dit laatste land loopt de werkloosheid op tot 8 pct. in Vlaanderen, 17 procent in Wallonie en 25 procent in Brussel. Vlamingen en Walen zittern nu al drie jaar hun taaltwisten uit te vechten en laten de economie maar aanmodderen zonder noodzakelijke hervormingen door te voeren. En dat terwijl de tijdbom van 350 miljard staatsshuld verder tikt. Als het zo verder gaat, dreigt Belgie het Griekenland aan de Noordzee te worden. Voeg daar de dreigende toestand in Spanje aan toe en het is duidelijk dat het voortbestaan van de Eurozone op zijn minst in gevaar is!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Van nature ben ik een optimist!!!... Maar ik denk ook dat de realiteit ons met neus op de feiten zal drukken!!!... Wat betekend dat in de praktijk???, er zal minder met geld gesmeten worden!!!...

 • no-profile-image

  heilig

  Geld moet rollen. Dus smijten met die euro s. Desnoods geld bijdrukken, waar ze volgens mij ook niet onder uit kunnen. Het grote voordeel is , dat we onze dure schulden met dan goedkope euro s af kunnen lossen. De geschiedenis herhaalt zich steeds. Dus goed opletten tijdens de geschiedenis les.

Of registreer je om te kunnen reageren.