Home

Achtergrond 171 x bekeken

Brazilië en Argentinië willen meer vrijhandelsafspraken

Brazilië en Argentinië willen bilaterale handel bevorderen.

Brazilië en Argentinië zetten daarom een fonds met een waarde van circa 80 miljoen euro op om Argentijnse handel op Brazilië en Argentijnse importeurs van Braziliaanse producten te helpen financieren. Dat meldt het persbureau MercoPress.

In feite hanteren Argentinië en Brazilië voor landbouwproducten niet-tarifaire handelsbelemmerende maatregelen voor met name voedingsproducten. Brazilië’s belangrijkste handelspartners zijn nog altijd de VS en China, maar Argentinië is de nummer drie. Voor Argentinië is Brazilië de meest belangrijke handelspartner.

De beslissing volgt op een bijeenkomst van beleidsmakers uit beide landen in de Braziliaanse stad São Paulo. Hoewel beide landen al sinds 1991 lid zijn van het regionale handelsblok Mercosur is de handel van bepaalde goederen, waaronder landbouwproducten, nooit helemaal op stoom gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.