Home

Achtergrond 183 x bekeken

Brand vezelpersbedrijf Venray onder controle

De brandweer heeft de grote brand die gisteravond uitbrak in een vezelpersbedrijf op een bedrijventerrein in Venray nagenoeg onder controle.

Dat maakte een woordvoerder van de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag bekend.

De brand bij het bedrijf Martens Eko BV aan de Macroweg brak woensdagavond rond half zeven uit in een opslagruimte met houtsnippers. Het bedrijf perst snippers uit afvalhout samen tot korrels. Brandweerkorpsen uit Venray, Horst, Bergen en Meerlo bestreden het vuur met groot materieel.

De brandweer slaagde erin zes grote silo’s met houtvezels koel te houden. Rond middernacht had de brandweer de vuurhaard nagenoeg onder controle. Het nablussen duurt nog de hele nacht en wellicht een deel van de donderdagochtend.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Er zijn geen gewonden en er komen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.