Home

Achtergrond 252 x bekeken 3 reacties

Boze chauffeurs protesteren tegen broodroof

Veertig boze chauffeurs hebben zondagmiddag bij het vervoersbedrijf Urocargo in Emmer-Compascuum (Drenthe) geprotesteerd.

De chauffeurs zijn boos omdat het bedrijf buitenlandse chauffeurs inhuurt om zo de Nederlandse cao te omzeilen. Bovendien hebben de truckers nog drie maanden loon tegoed van Urocargo.

Het bedrijf maakt zich volgens FNV-woordvoerder Edwin Atema schuldig aan geknoei met vergunningen, zijn vrachtwagens niet APK-gekeurd en wordt er geen wegenbelasting betaald. Volgens Atema zijn er genoeg aantijgingen om aangifte tegen dit bedrijf te doen. Buiten de poort konden chauffeurs zich aanmelden bij een advocaat. De vakbond sluit verdere acties komende weken niet uit.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Welnu Arie, ik vind dat van jou een hele domme reaktie. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre je affiniteit hebt met het agrische, maar ben je misschien ondertussen vergeten hoe vaak er binnen Europa met name door Franse boeren gedemonstreerd is tegen oneerlijke concurrentie? Wat onze nationale overheden allemaal al niet gedaan hebben om ons te beschermen tegen oneerlijke concurrentie? Het geklaag/gekerm van de gehele agr.sector de afgelopen paar jaren aangaande de lage prijzen en daarmee gepaard gaande lage inkomens (vaak onder bijstandsniveau). En dan zouden deze chauffeurs niet mogen demonstreren tegen oneerlijke concurrentie en hiermee trachten hun inkomen op pijl te houden? Schiet toch op joh, weet jij toch wel in welke eeuw we leven?

 • no-profile-image

  arie noordam

  tja, je moet concureren he
  als deze protesterende chauffeurs nog in dienst zijn van het bedrijf heeft dat de langste tijd wel geduurd denk ik
  pure nestbevuiling
  misschien gaat het bedrijf nu failliet en staan ze zeker op straat
  red het bedrijf het nog werkt de directie ze er wel uit

  kortom, een heel domme actie

 • no-profile-image

  Rein

  Gisteren sprak ik in Heteren een chauffeur van het belgische transportbedrijf Gilbert de Clerq.Het bleek een chauffeur te zijn uit Bulgarije,die in Belgie woont.Dit kan allemaal dankzij de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.