Home

Achtergrond

Bouw grootste legbroederij Europa gestart

Aan de Fabricageweg in Zeewolde is begonnen met de bouw van de nieuwe legbroederij van Verbeek.

De aannemer is Dijkham bouw bv uit Nijkerk. De planning is om de broederij volgend voorjaar in gebruik te nemen. De broederij wordt gebouwd en ingericht volgens de hoogste hygiëne eisen. Zo is in het gebouw een strikte tweedeling; ruimtes voor de eierverwerking en voor de kuikens. Bovendien zijn er gescheiden aan- en afvoerpunten voor kuikens, eieren en vuile containers.

Alle ruimtes worden afzonderlijk geconditioneerd in verband met de bio-security. Het gebouw zal worden ingericht met de nieuwste automatiseringssystemen. Tevens wordt straks gebruik gemaakt van innovatieve energiebesparing in het gebouw. Verbeek heeft ervoor gekozen om de broederij uit te rusten met Emka broedmachines.

Of registreer je om te kunnen reageren.