Home

Achtergrond 3 reacties

'Biobrandstoffen net zo slecht als benzine'

Het milieu-effect van biobrandstoffen is net zo slecht als van gewone benzine of diesel.

Dat beweert onderzoeksbureau CE Delft in een studie die vandaag iis gepresenteerd bij een bijeenkomst van de groene fractie in het Europees Parlement.

Sinds enige tijd wordt een vloeistof van koolzaad, zonnebloemen, palmolie of andere gewassen toegevoegd aan benzine en diesel. Dat moet de CO2-uitstoot van de brandstof beperken.

"Maar de directe CO2-reductie wordt helaas tenietgedaan door de extra CO2-uitstoot door ontbossing doordat meer landbouwgrond nodig is'', aldus onderzoeker Geert Bergsma van CE Delft.

Zijn advies is dat de EU de criteria voor biobrandstoffen aanscherpt, zodat de uitstoot van CO2 afneemt. Ook zou meer biobrandstof moeten worden opgewekt uit afval.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  exact

  Volledig mee eens Hans.

 • no-profile-image

  Hans

  En is CE-Delft wel is in Brasil geweest???Anders moeten ze maar even met Annechien gaan praten. Als de Europeanen nou is, in plaats van te exporteren met exportrestituties, dat gene wat ze teveel maken, omzetten in biobrandstoffen, dan hebben we een hoop trammelant minder.

 • no-profile-image

  exact

  So what? Als de ruwe olie te duur wordt en biobrandstoffen kunnen staks goedkoper, dan rijden we daar toch op. Dan doen we het in ieder geval ook niet slechter dan voorheen. Of moeten weer wat heiige huisjes beschermd worden (goedkope voedselvoorziening, monopolie ruwe oliemarkt). Waarom zouden we onze producten voor voeding moeten aanwenden? Als men dat niet wil, dan moet er ook maar eens genoegen mee genomen worden dat boeren het beu zijn om voor noppes te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.