Home

Achtergrond 224 x bekeken

Bijzondere (bol)gewassen volop in keuringszaal

Bijzondere bolgewassen zijn er in alle seizoenen voor handen.

Soms wordt er in de keuringszaal echter ook een product getoond dat weliswaar niet per se met het bloembollenvak heeft te maken, maar toch zeer de moeite van het showen waard is. Zoals de Cypripedium reginae van Cees Breed. Een orchidee die op dit moment nog vrij kostbaar is. Maar er wordt gewerkt aan het uitbreiden van het areaal, zodat de prijs kan dalen en het product aantrekkelijker wordt voor de handel.

In de stand van Breed ook onder andere de grote, oranje Begonia bertinii en de prachtig oranje Lilium pumilum. J.H. Oostdam showt deze week de perfecte bloei van de rode Ixia 'Jesse', Lelies zijn er van W. Langelaan en Zn., met daaronder de gele Lilium , 'Pavip' en de oranje L. 'Tresor'. Kwekerij de Schüllhorn tont onder andere de prachtige bloei van Dichelostemma ida-maia en een gele Triteleia. Hiskoflower is ook deze week weer van de partij met vroege Dahlia 'Deveril' en een vaas gemengd. Alles uit de kas

Op dahlia’s van buiten moeten we nog even wachten, want de ontwikkeling van het gewas ligt achter. Dat geldt ook voor gladiolen, maar de Maatschap Nijenhuis is er in geslaagd om (uit de kas) een prachtig nieuwe groene Gladiolus te produceren onder nummer 013505. Mooi zachtgroen en een veelbelovende staart met volop bloemen en knoppen. René Zijerveld tenslotte toont in de keuringszaal uitmuntende Arisaema candidissimum. Kortom: weer veel variatie de keuringszaal en een bezoekje alleszins waard.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.