Home

Achtergrond 223 x bekeken

'Bewoner flat veroorzaakte ontploffing'

De dode man die woensdagavond is gevonden in een flat aan de Prinses Julianaweg in Dordrecht is de 60-jarige bewoner van het pand.

Dat heeft de politie gisteravond gemeld. De politie houdt er rekening mee dat de man de ontploffing heeft willen veroorzaken en van plan was zelfmoord te plegen.

Donderdag aan het eind van de dag was nog niet duidelijk wat de ontploffing heeft veroorzaakt. Wat er is ontploft is ook nog steeds onduidelijk. Maar er zijn aanwijzingen voor strafbare feiten, zo zei de politie eerder. De politie heeft 35 mensen op de zaak gezet. Onder hen bevinden zich specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Woensdag rond het middaguur ontplofte er iets in een flat in het appartementencomplex. Een grote brand volgde. Zes woningen brandden volledig uit. Bij andere woningen is vooral sprake van glasschade en kozijnen die zijn ontzet. De verwachting is dat het enkele weken tot maanden duurt voordat de schade is hersteld. Voor bewoners van veertien onbewoonbaar verklaarde woningen heeft woningcorporatie Woonbron vervangende woonruimte geregeld.

Achttien mensen raakten gewond door de brand, vijf van de acht die naar het ziekenhuis moesten zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Drie personen liggen nog in het ziekenhuis, een van hen op de afdeling intensive care. De patiënten hebben onder meer brand- en snijwonden.

Onder de gewonden bevonden zich een agent, een deurwaarder en medewerkers van woningcorporatie Woonbron en van een verhuisbedrijf. Zij waren bij het complex om een uitzetting te doen uit de woning waar de explosie plaatsvond.

De politie hield woensdag al de 38-jarige zoon van de overleden man aan op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffing. Hij is gehoord en heeft een verklaring afgelegd. Hoe de precieze verdenking luidt, wil de politie niet kwijt. De zoon zit nog vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.