Home

Achtergrond 301 x bekeken

Bergen weigert vergunningen gasopslag

Bergen weigert vergunningen en ontheffingen te verlenen voor ondergrondse gasopslag in het gebied Bergermeer.

Dat maakte de gemeente dinsdag bekend. Bergen baseert het besluit op een vertrouwelijk concept van het Ontwerp Rijksinpassingsplan Bergermeer Gasopslag dat het begin mei ontving van het ministerie van Economische Zaken.

Verantwoordelijk wethouder Alwin Hietbrink noemt het onverantwoord om op basis van de huidige informatie een vergunning af te geven. Volgens hem is er onduidelijkheid over het risico op aardbevingen in het gebied wanneer gas in het veld wordt opgeslagen. Verschillende wetenschappers hebben aangegeven dat het gedrag van het gasveld onder de Bergermeer onvoorspelbaar is, aldus de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.