Home

Achtergrond 523 x bekeken

Beregening afstellen voor een bui van 20 millimeter

Bollenteler Bart Vink (links) uit het Groningse Vierhuizen is bezig met de afstelling van de beregeningsinstallatie voor de tulpen.

De Groninger heeft ongeveer tien hectare tulpen met verschillende rassen. De beregeningsinstallatie zet hij nu in om de Lucky Strike tulpen te voorzien van een regenbui van 20 millimeter. "Het is droog en zo kunnen ze blijven groeien totdat we in juli gaan rooien", aldus de teler. Foto Alex de Haan

Veehouders en loonwerkers toonden vandaag grote belangstelling voor trekkers en landbouwwerktuigen waarmee Claas het land doortrekt. Bij landbouwmechanisatiebedrijf Van Ginkel in Maartensdijk stonden zeven tractoren, zeven werktuigen, waaronder een ruim dertien meter brede schudder en de Liner 2800 grashark. Claas showt de machines op verschillende bedrijven in het land. Het aantrekkelijke is dat de bezoekers zelf de machines kunnen uitproberen, vertelt Martijn van Ginkel. "Mensen willen er zelf mee spelen." Foto Wil Groenhuijsen

Voorbijgangers mogen misschien genieten van het mooie lijnenspel in een maisakker nabij Beusichem; de veehouder die hier de mais heeft laten inzaaien is het schouwspel waarschijnlijk al lang zat. Vrijwel overal in het land staat de mais er nog maar heel klein bij. Door het koude en late voorjaar heeft het gewas een enorme groeiachterstand opgelopen. De afgelopen weken is de situatie wel iets verbeterd, maar 2010 dreigt op deze manier geen top-maisjaar te worden. Foto William Hoogteyling

Molen De Vrijheid in Beesd raakt steeds meer uit zicht door de verbreding van de A2 en de aanleg van een geluidswal. De allermooiste stukken landschap krijgen een doorzichtige wand in de geluidswal, maar molen De Vrijheid hoort daar kennelijk niet bij. De Korenmolen, een zogenoemde grondzeiler, is eigendom van veevoerbedrijf Van Beekhuizen in Beesd. Met enige regelmaat worden ook nog kleine partijtjes graan gemalen in de molen, maar dan meer voor hobbydoelen als voor commercieel gebruik. Foto William Hoogteyling

Commissionairs en verwerkers beoordelen uien voor de rassenlijst bij verwerker Wiskerke Onions in Kruiningen. Op 26 augustus wordt de rassenlijst gepubliceerd, op de uiendag in Colijnsplaat. Hiermee krijgt Nederland voor het eerst één Rassenlijst Zaaiuien. Voorheen publiceerde UICK, van DLV Plant en Proefboerderij Rusthoeve, een eigen lijst. Dat gold ook voor het door PPO-AGV en Agrifirm opgerichte Ui & Peen. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.