Home

Achtergrond 283 x bekeken 2 reacties

Bemester en compost zijn goed voor bodem

Akkerbouwers kunnen de bodemgezondheid verbeteren door de inzet van compost, groenbemesters en een goede aanpak van aaltjes.

Dat blijkt uit het project Agrobiodiversiteit dat van 2006 tot en met 2009 is uitgevoerd op 180 hectare landbouwgrond in Limburg. Er zijn grote verschillen tussen de deelnemers, meldt het project. "Dit biedt mogelijkheden voor een verdere optimalisering van het duurzame bodembeheer."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerin

    Ik roep al jaren dat innovatie=vernieuwing maatregelen zijn om terug naar vroeger. Kwestie van marketing. Een duur woord voor veel geld weten te verkopen voor zoete koek. Bijna iedereen trapt erin. Het is legale diefstal en het rondpompen van subsidiegeld.

  • no-profile-image

    Han

    Jan. Heet dit het laatste nieuws op gebeid van bodemverbetering? Zo ja dan hebben de wetenschappers minstens een generatie geslapen, onze grootvaders wisten reeds dat compost, groenbemesting de oplossingen waren voor bodemverbetering. Aaltjes die ze nauwelijks kenden maar bodemmoeheid was een begrip, bestrijding via vruchtwisseling. Door de politiek van >specialisatie<, >milieu eisen<, >vrije wereld handel< zijn deze zaken in het verdomhoekje gekomen. Sorry maar voor onderzoekers die met dit soort >Nieuwigheden< komen, kan ik mijn handen niet op elkaar krijgen. Ik vraag me zelfs af of we nog wel Geld moeten betalen voor dit soort >wetenschappelijk< onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.