Home

Achtergrond 339 x bekeken 16 reacties

Balkenende niet in Kamer

Jan Peter Balkenende treedt af als CDA-leider, en gaat niet in de Tweede Kamer zitten. Hij heeft dit vanavond bekendgemaakt.

"Deze uitslag noopt tot het nemen van politieke verantwoordelijkheid'', zei Balkenende in Den Haag voor zijn eigen achterban. "De kiezer heeft gesproken, de uitkomst is helder. De uitslag van deze verkiezingen is zeer, zeer teleurstellend. Het is een klap voor ons.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  exact

  Weet je wat, Jan, ga je schamen op Elba of zo...

 • no-profile-image

  spotvogel

  Zo is dat Keutelboer. Bij de door mij hieronder genoemde ruimingen werden niet zelden hele met zorg gefokte bloedlijnen door LNV met wortel en tak uitgeroeid. Meestal slechts op verdenking van besmetting. Moet je dan als boer blij zijn met de grijpstuiver die je aan schadecompensatie krijgt en die gebaseerd is op gemiddelde handelsprijzen? Maar zo is het in heel veel gevallen wél gegaan.

 • no-profile-image

  geruimd bedrijf

  Balkenende heeft het de afgelopen jaren zeker niet slecht gedaan. Maar na zoveel jaren en daarbij dat er echt iets moet veranderen, dan moet hij plaats maken voor de ander. Helaas heeft hij dit anders gezien, en met respect voor hem heeft hij zich voor 200% ingezet met campagne voeren.
  Maar het gaat tegen mijn geweten in om nu op het CDA te stemmen. Als er door de twee CDA Ministers Klink en Verburg zo'n zwaar beleid gehanteerd wordt ivm. Q-koorts, en je wordt hier persoonlijk de dupe van, en dan wordt je beloofde toekomst perspectief steeds maar weer uitgesteld en over de verkiezingen heen getild, dan heb ik op dit moment geen enkel vertrouwen meer in dit CDA.
  Maar het komende kabinet zal in deze moeilijke tijd ook wel niet lang stand houden, dus is er misschien wel snel weer een kans voor het CDA.
  Dus CDA ga aan het werk!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  De ruiming van JP de MP is in ieder geval prima geslaagd. Nou de rest van dat gereformeerde gepeupel en roomse rotzooi nog! Dan wordt het toch nog een mooie Haagse Lente!

 • no-profile-image

  boertje

  Boertje twente dat geruimt is ben je echt zo slecht af hier in braband met varkenspest en preventief geruimde bedrijven waren achteraf veel beter af als niet geruimd hier heb ik ook gieten boer gesproken en die lacht niet met kies pijn

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het lijkt mij inderdaad klinklare onzin dat boeren er beter op geworden zijn als hun bedrijf geruims is. Vrijwel alle ruimingen sinds januari 1997 hadden ten doel om bedrijven weg te saneren: eerst varkens, toen runderen, daarna pluimvee en momenteel geiten en schapen. Dat kan hooguit voor oudere boeren lucratief zijn geweest, vooropgesteld dat zij toch al dachten over beëindiging van het bedrijf. Maar ik kan me niet voorstellen dat jonge boeren er beter van worden als hun veestapels geruimd worden enkel op het vermoeden van een gevaarlijke ziektekiem. En zo gaat het immers doorgaans: vermoedens, geen feitelijke besmettingen!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Zag Balkenende vanavond in Nova langskomen en wat dacht je wat? Zo interviewgeil als dat gedrocht 8 lange jaren lang was, zo schielijk kroop hij nu in zijn bolide en gaf zijn chauffeur opdracht om de pleiterik te maken. En zo'n hoopje minderwaardigheid wordt nog steeds door ons allen onderhouden! Ik schaam mij daarvoor!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Weg met het CDA!

 • no-profile-image

  katja

  Hij is toch al een zoutzuil, dus laat ie dan maar een permanente staanplaats in de kamer nemen. Opgezet en als paraplubak!

 • no-profile-image

  knor

  het is nog maar de vraag of andere partijen het beterder doen........waarschijnlijk veel slechter

 • no-profile-image

  geruimd bedrijf

  dag boertje brabant, ik weet niet waar je het over hebt, als geruimd bedrijf die 10 jaar hard knokt en dan geruimd wordt, dan weer erg graag opnieuw wil beginnen maar alleen maar vééél te dure geiten kan kopen en als dat dan lukt ook nog eens niet weet wanneer die dan aangevoerd kunnen worden.
  En als je dan kunt beginnen het zeker nog 6 jaar duurt voordat je op het niveau zit van voor de ruiming, als iemand hierom kan lachen ??????
  De boer die jij kent zal het wel anders aanpakken en overschakelen, ik kan me het niet anders voorstellen.
  Hoe het voelt als je levenswerk in één klap weg wordt geveegd, en als je dan nog zeker 7 mnd in onzekerheid zit zonder toekomst perspectief, dat moet je meemaken om over te oordelen.

 • no-profile-image

  gertje

  Paars met groen = bruin. Een echt schijtkabinet dus.

 • no-profile-image

  exact

  Haagse lente? Als jij je zin krijgt, wipper, zal de winter ongekend vroeg intreden! Als er al iets paars ontstaat, dan is het grootste kiezersbedrog in de Nederlandse politieke geschiedenis een feit. Daar kan het gekonkel van jouw gelovige gepeupel niet aan tippen...

 • no-profile-image

  jeroen

  Is het nou echt zo slecht gegaan de laatste jaren dan ??? Ik vind van niet teminste.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Het kan zo zijn dat een bedrijf niet lekker loopt en dat niet onder controle te krijgen is . Dan zou het in een enkel geval een uitkomst kunnen zijn om dan betaald van de dieren af te komen , als men geruimd wordt . Dit brengt meer op dan ze zelf laten slachten . Maar dit zal waarschijnlijk in een heel enkel geval kunnen zijn geweest . Het ruimen van vleeskuikens, vleesvarkens en andere dieren die afgemest worden voor vlees , is minder ingrijpend dan het ruimen van zeugen, melkkoeien, fokvee, ooien, melkgeiten enz. Dit duurt veel langer om weer op pijl van voor ruimen te komen en grijpt dus emotioneel en financieel veel harder aan .

 • no-profile-image

  pietje

  Teveel bezuinigd???? Vooral op onderwijs, zorg, 5 euro per nacht ziekenhuis en de awbz. Hoezo raar dat dat veel , ja heel veel stemmen gekost heeft??? En wat te denken het beleid ten aanzien van gezins bedrijven. Ze werden en worden nog massaal de nek omgedraaid.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.