Home

Achtergrond 154 x bekeken

BP: kosten olieramp ruim 1,4 miljard dollar

De Britse oliemaatschappij BP heeft tot dusver 1,43 miljard dollar (1,19 miljard euro) uitgegeven om de olieramp in de Golf van Mexico te bestrijden.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De kosten hangen onder meer samen met uitgaven voor de pogingen om het olielek te dichten en kosten om gederfde inkomens te compenseren van mensen die zijn getroffen door de ramp. De Amerikaanse regering eist dat BP opdraait voor alle kosten om de olieramp te bestrijden en oliewerkers compenseert die niet meer kunnen werken vanwege het verbod op offshore-boringen dat is ingesteld. De totale kosten voor BP worden door analisten geschat op tientallen miljarden dollars.

Beleggers zijn nerveus geworden door alle onrust rond BP. Sinds het begin van de olieramp in april is het aandeel BP al circa 40 procent in waarde gedaald, waardoor ongeveer 80 miljard dollar aan beurswaarde is weggevaagd. Donderdagochtend verloor het aandeel op de beurs in Londen circa 6 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.