Home

Achtergrond 507 x bekeken

Avebe mag deel van Meelunie verkopen

Zetmeelconcern Avebe mag een deel van dochterbedrijf Meelunie verkopen aan Hoogwegt.

De Nederlandse Mededingings Autoriteit heeft geen bezwaar tegen de verkoop, meldt de NMA op de website. Avebe blijft voor 40 procent eigenaar van Meelunie. De rest van de aandelen verkoopt Avebe aan handelsbedrijf Hoogwegt. Avebe verwacht dat de transactie over twee maanden is afgerond.

Beide bedrijven produceren ingrediënten voor voedingsmiddelen. Meelunie verhandelt zetmeel uit diverse grondstoffen, zoals aardappelen, graan, tapioca en rijst. Daarnaast levert de Avebe-dochter zoetstoffen aan de levensmiddelenindustrie. Ook verhandelt het bedrijf eiwitten die zijn gewonnen uit diverse grondstoffen zoals granen, soja en aardappelen. Het Nederlandse bedrijf Hoogwegt verhandelt zuivelproducten en voedingsingrediënten.

Of registreer je om te kunnen reageren.