Home

Achtergrond 179 x bekeken

Asscher doet aangifte schending geheimhouding

Waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher van Amsterdam doet donderdagmiddag aangifte wegens schending van de geheimhoudingsplicht rond de voordracht van een nieuwe burgemeester.

Asscher en de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Marijke Shahsavari, vermoeden dat raadsleden woensdagavond naar de pers hebben gelekt dat Annemarie Jorritsma de eerste keuze was van de de commissie boven Eberhard van der Laan, die de voorkeur van een meerderheid in de gemeenteraad kreeg.

Een woordvoerder van de waarnemend burgemeester bevestigde donderdag een bericht daarover in Het Parool. Als de politie besluit naar aanleiding van de aangifte een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken, zal de Rijksrecherche dat waarschijnlijk op zich nemen.

"Die geheimhoudingsplicht is er juist voor de vertrouwelijkheid voor de kandidaten. De raadsleden behoren zich daaraan te houden, zeker als ze willen dat ook in de toekomst nog goede mensen blijven solliciteren'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.