Home

Achtergrond 218 x bekeken

Asperges maken verse groente duurder in winkel

Mede door duurdere asperges lag de gemiddelde consumentenprijs van verse groente in mei bijna 4 procent hoger dan een jaar geleden.

Fruit was vorige maand nog wel niets goedkoper dan in mei 2009. Dat blijkt uit een overzicht van de consumentenprijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In maart signaleerde het CBS al stijgende prijzen voor verse groente als gevolg van de strenge winter. Daarna volgde een relatief koud voorjaar waardoor de productie langzamer op gang komt dan vorig jaar.

Naast asperges noteert ijsbergsla duidelijk hogere prijzen in het groenteschap, merkt het CBS op. In het fruitschap zijn vooral de aardbeien duurder dan vorig jaar. Zowel in april als mei lag de aardbeienprijs zo’n 30 procent hoger. Aan de andere kant wordt het prijsniveau gedrukt door appels en peren. De peren zijn 30 tot 35 procent goedkoper. Bij appels valt op dat de prijzen van Elstar sterker zijn gedaald dan die van Golden Delicious en Granny Smith.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.