Home

Achtergrond 298 x bekeken

Arla verhoogt melkprijs eind juni nogmaals

Arla Foods verhoogt de melkprijs voor de leveranciers in Denemarken en Zweden met ingang van 28 juni met 1 cent per kilo.

Volgens de toelichting van het Scandinavische concern is de verdere verbetering een uitvloeisel van de zich gunstig ontwikkelende markt voor industriezuivelproducten en de over de hele linie stijgende vraag naar melk. De Arla-melkprijs (door het concern aangeduid als 'Arla-notering') komt daarmee op 31,93 cent per kilo bij een jaarlijkse leverantie van 5 miljoen kilo bij gehaltes van 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit. In de praktijk komen de melkprijzen bij de afzonderlijke leveranciers daardoor aanzienlijk lager uit. Sinds oktober vorig jaar heeft Arla de bedoelde notering vijf keer verhoogd met bij elkaar 6,7 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.