Home

Achtergrond

Arla importeert biologische melk

Zuivelbedrijf Arla kampt met een tekort aan biologische melk en laat daarom biologische melk uit Denemarken komen voor verwerking tot dagverse zuivel.

Arla brengt sinds kort biologische dagverse zuivel onder eigen merk op de Nederlandse markt. "We betrekken het grootste gedeelte van onze biologische melk via Eko Holland. Dat deel wat zij niet nog kunnen leveren, laten we uit Denemarken komen, waar Arla over genoeg biologische melk beschikt", zegt directeur Marc Ligthart. Arla is de grootste producent van biologische zuivel ter wereld. Eind dit jaar of begin volgend jaar introduceert Arla een nieuwe reeks producten.

De fabriek in Nijkerk was tot mei 2009 van FrieslandCampina maar moest worden afgestoten in verband met de fusie.

Of registreer je om te kunnen reageren.