Home

Achtergrond 188 x bekeken

Aquino beëdigd als president Filipijnen

Benigno Aquino III is woensdag beëdigd als vijftiende president van de Filipijnen.

De 50-jarige econoom beloofde armoede en corruptie te bestrijden. Ook zegde hij toe het investeringsklimaat in het arme Zuidoost-Aziatische land te verbeteren en de langlopende islamitisch-separatistische opstand in het zuiden aan te pakken.

Ongeveer een half miljoen mensen waren de straten van de hoofdstad Manilla opgegaan om het aantreden van de nieuwe president te vieren. Velen waren gekleed in het geel, de traditionele kleur van de Aquino-familie.

De nieuwe president is de zoon van Corazon Aquino. Ze leidde een volksbeweging die in 1986 de val van dictator Ferdinand Marcos inluidde. Vervolgens was ze zes jaar lang president van de Filipijnen. Benigno's vader, leider van de oppositie in de Filipijnen, werd in 1983 vermoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.