Home

Achtergrond 185 x bekeken

'Amerikanen negeren Nederlandse olie-experts'

De Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van de olieramp in de Golf van Mexico wordt onvoldoende benut.

De communicatie met de Amerikanen verloopt moeizaam en naar de Nederlandse experts wordt slecht geluisterd. Een zegsman van het Rotterdamse bedrijf Mariflex heeft dinsdag een bericht daarover van Radio Nederland Wereldomroep bevestigd. Op dit moment zijn zeven Nederlanders in de Verenigde Staten om advies te geven over het gebruik van zes veegarmen die Rijkswaterstaat aan de Amerikaanse kustwacht heeft geleverd. Deze kunnen elk 240 ton olie per uur opzuigen.

Maar de Amerikaanse autoriteiten leggen "het Nederlandse advies naast zich neer'', stelt een woordvoerder van Mariflex. "Zo denken wij dat het slimmer is verder van de bron olie te ruimen, omdat de olie daar dikker is en dus beter op te zuigen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.