Home

Achtergrond

Almere zet straatcoaches in

Een vast team van straatcoaches moet jongeren in Almere aanspreken op hun gedrag als zij voor overlast zorgen.

Burgemeester Jorritsma geeft donderdag het startsein voor de straatcoaches. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

In elk stadsdeel van Almere is al een Jeugd Interventie Team (JIT) aan het werk. Daarin werken onder anderen mensen van de politie samen met ambulant jongerenwerk, jeugdmaatschappelijk werk en een veiligheidsmanager. De gemeente miste echter de mogelijkheid om tijdelijk en flexibel extra menskracht in te zetten wanneer jongerengroepen ernstige overlast veroorzaken.

Vanaf 1 juli worden worden de straatcoaches ingezet. Andere maatregelen waartoe het Almeerse college heeft besloten, zijn onder meer het cameratoezicht in Almere Buiten, meer persoonsgerichte aanpak en de aanpak van vandalisme. De politie blijft verantwoordelijk voor de aanpak van de jongeren die de wet overtreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.