Home

Achtergrond 229 x bekeken

Al vroeg Dahlia in beeld

De dahliakwekerij is nog niet zo ver dat er bloemen van het veld kunnen worden geshowd.

Ook de ontwikkeling van dit product is aan de trage kant en zelfs zijn er geluiden over percelen waar schade is te constateren door de nachtvorsten.

Dahlia’s uit de kas zijn er echter wel, zoals Hisko Flower deze week toont met de crèmeachtige decoratieve Dahlia 'Deveril'. De eerste dahlia’s van dit seizoen in de keuringszaal en van goede kwaliteit. W. Vriend showt enkele forse variëteiten van Paeonia (pioenrozen), waaronder de enorme bloemen van P. 'Command Performance' en de paarse P. 'White Cap'.

Bijzonder is ook de inbreng van een flink uit de kluiten gewassen Camassia leichtlinii alba 'Sacajawea' van de firma A.J. Kroon en Zn. Een in Noord-Amerika ontdekte nieuwe voorjaarsbloeier die zich in de periode mei/juni volop manifesteert en goed is in te zetten voor de verwildering.

Vitro Westland toont deze week enkele fraaie vaste planten, waaronder Falopia japonica variegata, de lichtgroene Hakonechloa macra 'All Gold' en de fijnbloemige Thalictrum kiusianum. Gebr. Alkemade zette enkele kratten met een brede variatie aan Rhodohypoxis op de keuringstafel, alsmede de kleine en zeer aantrekkelijke Ledebouria cooperi.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.