Home

Achtergrond

Al twintigduizend bedankjes voor Balkenende

Op de website die bedankberichten voor scheidend premier Jan Peter Balkenende verzamelt, zijn in twee dagen tijd al bijna twintigduizend boodschappen achtergelaten.

De site www.jpbedankt.nl is vrijdag in het leven geroepen door een groep Enschedese CDA-leden die met de geste de demissionair premier willen bedanken voor zijn inzet de afgelopen acht jaar. Zij hopen dat zoveel mogelijk Nederlanders de komende weken via de site een bedankbericht achterlaten voor Balkenende.

De initiatiefnemers vinden dat hij wel een hart onder de riem kan gebruiken. "Los van politieke of persoonsvoorkeur heeft hij zich de afgelopen acht jaar keihard ingezet voor Nederland, in een heel moeilijk tijd'', aldus een zegsman van de site. "Hij heeft natuurlijk de verkiezingen verloren, maar daar gaat het niet om. Dat doet niets af aan zijn onvermoeibare inzet voor het land.''

De berichten zijn niet voor andere bezoekers zichtbaar. Het is de bedoeling dat de berichtjes over een paar weken worden gebundeld en aangeboden aan Jan Peter Balkenende.

De site werd vrijdag zo vaak bezocht dat de server het aantal bezoekers niet meer aan kon. Daardoor was jpbedankt.nl enige tijd uit de lucht. De initiatiefnemers zijn inmiddels overgeschakeld naar een andere server.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.