Home

Achtergrond 160 x bekeken

Advocaat eist einde zaak tegen Benno L.

De advocaat van de van ontucht verdachte Bossche zwemschoolhouder Benno L. heeft vrijdagochtend weer gevraagd om beëindiging van de zaak tegen zijn cliënt.

Volgens Pieter van der Kruijs is inmiddels diverse keren het gelijkheidsbeginsel geschonden en heeft justitie betere mogelijkheden om haar werk te doen. De spreekwoordelijke druppel was het verzet van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag tegen het verzoek van de raadsman om een filmpje terug te mogen zien.

Van der Kruijs voelt zich gecriminaliseerd door justitie die volgens hem inspeelt op onderbuikgevoelens die bestaan over zijn cliënt. "De verdediging staat op achterstand.''

De rechtbank doet volgens hem te weinig om de rechten van de verdachte en zijn advocaat te beschermen, betoogde hij. Officier van justitie Juliette Nederlof krijgt later vrijdagochtend de kans om zich te verdedigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.