Home

Achtergrond 197 x bekeken

Advies: partnerpensioen veiligstellen

De Stichting van de Arbeid, waarin vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers met elkaar overleggen, wil voorkomen dat problemen ontstaan rond partnerpensioen, als een werknemer van baan verandert.

In een advies aan minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) wordt uiteengezet hoe de pensioenuitvoerders verlies van partnerpensioen kunnen voorkomen.

Het overstappen naar een nieuwe werkgever met een andere pensioenregeling kan risico's opleveren voor het partnerpensioen, als waardeoverdracht naar het nieuwe pensioenfonds niet kan plaatsvinden. Dat laatste was vorig jaar volop het geval. Door de economische crisis kwamen de meeste pensioenfondsen onder een dekkingsgraad van 100 en dan staat de Pensioenwet de waardeoverdracht niet toe.

De Stichting van de Arbeid wil nu bij beëindiging van een dienstverband een "standaardomruil'' invoeren, waarbij een deel van het ouderdomspensioen wordt omgezet in partnerpensioen, maar dit gaat niet door als de deelnemer zelf daartegen bezwaar heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.