Home

Achtergrond 163 x bekeken

Achttien gemeenten krijgen ton

Het budget voor initiatieven van bewoners in wijken waar problemen zijn, wordt volgend jaar verdeeld over meer gemeenten dan voorheen.

Naast de 31 grote steden (G31), waaronder de achttien gemeenten met de veertig aandachtswijken, komen nog eens achttien recent geselecteerde gemeenten in aanmerking voor bewonersgeld. Zij krijgen elk 100.000 euro. Dat schrijft minister Van Middelkoop voor Wonen, Wijken en Integratie donderdag in een brief aan de Kamer.

De achttien gemeenten die een ton ontvangen zijn: Hoogezand-Sappemeer, Veenendaal , Almere, Leidschendam-Voorburg, Bergen op Zoom, Culemborg, Delfzijl, Roosendaal, Vlaardingen, Gouda, Leerdam, Zoetermeer,Capelle aan den IJssel, Roermond, Delft, Venray, IJsselstein en Ede.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.