Home

Achtergrond 188 x bekeken

Achttien bedrijven vertragen Q-koortsversoepelingen

Achttien niet tijdig gevaccineerde bedrijven zijn er de oorzaak van dat de versoepeling van Q-koortsmaatregelen niet voor 15 juli verantwoord is.

Die verklaring geeft de woordvoerder van minister Verburg voor het besluit de versoepeling per 15 juli door te voeren en niet op 1 juli. Die datum had de minister zelf genoemd op een verkiezingsbijeenkomst begin juni in Schijndel en waaraan de geitensector zich had vastgeklampt.

Als voorwaarde voor de versoepeling noemde zij wel dat alle bedrijven ook hun tweede vaccinatie voltooid moeten hebben. Dat is voor 18 bedrijven per 1 juli niet het geval. Naar Verburgs verwachting zijn ze half juli volledig gevaccineerd.

Een bijkomstige reden is dat minister en Tweede Kamer op 1 juli overleg voeren over de Q-koorts. Volgens haar woordvoerder vindt de minister het niet gepast om de Kamer te confronteren met maatregelen die de zelfde dag ingaan.

Lees ook: Fokverbod vanwege Q-koorts 15 juli opgeheven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.