Home

Achtergrond 164 x bekeken

Acht schuldig aan nalatigheid in Bhopal-ramp

Een Indiase rechtbank heeft maandag acht mensen veroordeeld wegens de giframp in Bhopal in 1984 waardoor duizenden doden vielen.

Het was de ergste industriële ongeval uit de geschiedenis. De rechtbank in Bhopal achtte de verdachten, onder wie de voormalige topman van de Amerikaanse multinational Union Carbide, schuldig aan nalatigheid, aldus lokale media. De strafmaat wordt later bepaald. Op nalatigheid staat maximaal twee jaar cel.

De ramp had plaats in de nacht van 2 op 3 december 1984 door een lekkage op het terrein van Union Carbide, een Amerikaans bestrijdingsmiddelenbedrijf. Volgens de regering kostte de ramp aan 3500 mensen het leven, maar activisten stellen dat zeker 25.000 mensen zijn omgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.