Home

Achtergrond

Aantal varkensslachtingen groeit in eerste kwartaal

Het aantal varkensslachtingen in ons land is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen.

Dat blijkt uit gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren naar buiten heeft gebracht.

Het CBS, dat zich baseert op gegevens van de PVE en de VWA, komt uit op 3,56 miljoen slachtingen over het eerste kwartaal tegen 3,38 miljoen slachtingen in de eerste drie maanden van vorig jaar. Ook het totale geslacht gewicht ligt fors hoger: 332,4 miljoen kilo tegen 312,7 miljoen kilo.

Het aantal geslachte vleeskuikens in de eerste drie maanden van dit jaar ligt op een wat lager niveau dan vorig jaar. In 2009 werden in de eerste drie maanden volgens de CBS-gegevens 110,8 miljoen vleeskuikens geslacht. In de eerste drie maanden van dit jaar gingen 108,1 miljoen aan de haak.

Het CBS stuurt de gegevens naar het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. Die baseert op deze gegevens de officiële Europese productiegegevens voor de Nederlandse sectoren. De Productschappen Vee Vlees en Eieren houden zelf ook slachtgegevens bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.