Home

Achtergrond

Aangifte curator tegen directie Weyl

Curator Jacques Daniëls heeft aangifte wegens fraude gedaan tegen de twee hoogste voormalige directeuren van het failliete Weyl.

Het sterke vermoeden is dat beide directeuren, Frank Weyl en Harro Geerdink, onjuiste financiële informatie hebben verstrekt aan hun kredietverstrekkers om zo nieuwe financieringen los te krijgen.

Toen deze banken – ABN Amro, Fortis en anderen, daar achter kwamen, hebben zij de geldkraan direct dicht gedraaid. Dat leidde tot het faillissement.

De pensioenen van het personeel zijn niet direct in gevaar. Die waren ondergebracht bij Reaal. Wel kan het zijn dat de (ex-)medewerkers over het afgelopen jaar pensioenopbouw missen, omdat afdrachten niet tijdig en vervolgens niet meer zijn gedaan.

Of de aangifte ook leidt tot directe beperkingen voor Weyl en Geerdink is niet bekend. Daniëls verwacht dat het strafrechtelijke en ook het accountantstechnische onderzoek naar de onregelmatigheden nog maanden zal duren.

Daar hoeft de overname niet door te worden vertraagd. De hoop is dat het bedrijf, nu goedkeuring door Brussel, half augustus weer kan gaan draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.