Home

Achtergrond 2 reacties

110.000 mensen ondertekenen FAO-petitie

Bijna 110.000 mensen hebben al de online-petitie '1billionhungry' ondertekend.

In de petitie worden politici met kracht opgeroepen te investeren in voedselproductie en het bestrijden van honger. Dat meldt de initiatiefnemer, wereldvoedselorganisatie FAO.

De campagne staat in het teken van "boze bekendheden'. Aan de campagne doen onder voetbalsterren Gary Neville, Raul Gonzalez en Patrick Vieira mee, maar ook bijvoorbeeld hardlooplegende Carl Lewis en de befaamde actrice Gong Li. Doelstelling is 1 miljoen ondertekenaars te presenteren aan wereldleiders.

Op de site legt de beroemde Britse acteur Jeremy Irons uit waarom hij "mad as hell" is over het feit dat iedere dag een miljard mensen honger lijdt. Volgens de FAO hebben rijke landen zichzelf in de Millenniumdoelstellingen toegelegd op het sterk verminderen van honger, en vervolgens veel te weinig gedaan.

Elders legt FAO-topman Jacques Diouf uit dat landbouwondersteuning in ontwikkelingslanden sinds halverwege de jaren '80 bijna is gehalveerd, een ontwikkeling die volgens de Senegalees moet worden teruggedraaid.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    erik

    Ik ben het helemaal met je eens Han. maar het lijkt de goede kant op te gaan, dit jaar weer een berg natuurgeweld, of het nou droogte of overstroming is. zal dus wel weinig graan komen. Eens kijken hoe hard de politiek weer begint te piepen over hoge voedselprijzen. Een hoe halen ze het in hun hoofd om duur zaad weg te geven, om het vervolgens te zaaien in een gebied waar toch geen opbrengst komt. en dan een gahnees die meent dat de steun weer verdubbeld wordt, dat zal wel ja, zn mercedes is zeker bijna versleten.

  • no-profile-image

    Han

    Landbouw productie hoeft nog niet omhoog zolang er nog overproductie is, die we als over productie aanmerken, om de boeren prijs te drukken. Willen de ondertekenaars van dit stuk deze overproductie bestempelen als >voedsel voorraad< om eventuele tegenvallende oogsten te compenseren, zullen dit als verzekering moeten aanmerken en dus NOOIT als prijsdrukkende graanberg bestempelen. Een berg die onze voormannen willen opstoken in de auto in de hoop dat dan de graanprijs zal stijgen. Dit kunnen ze vergeten want is de berg op grijpt de politiek accuut in om de voedsel prijzen laag te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.