Home

Achtergrond 299 x bekeken

PvdD: verbod op de teelt van gengewassen

De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan de toelating van gentechgewassen voor teelt en import in Europa, en wil voorkomen dat er in Nederland gentechgewassen geteeld worden.

Bij alle producten waarbij in het productieproces gentech is gebruikt wordt dit vermeld op het etiket. Dierlijke producten, kleding en plantaardige grondstoffen zijn hierbij geen uitzondering.

Octrooien op het leven (erfelijk materiaal, DNA, markers etc.) worden verboden. Kweekrechten voor rassen gekweekt op basis van natuurlijke voortplantingsmechanismen blijven in stand

De Partij voor de Dieren vindt dat het genetisch veranderen van dieren niet te verenigen is met de lichamelijke integriteit van het dier en wijst dit daarom principieel af. Zolang er geen verbod op het verrichten van deze experimenten is gerealiseerd, dient het wettelijk verankerde ‘Nee, tenzij’-principe strikt te worden gehandhaafd.

Er komt een verbod op genetische manipulatie en klonen van dieren.

Import van genetisch gemanipuleerde dieren en/of de producten die afkomstig zijn van deze dieren (zoals melk en vlees) mag niet worden toegestaan.

Xenotransplantatie wordt verboden, evenals het kruisen van menselijke en dierlijke cellen voor de productie van hybride embryo’s.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.