Home

Achtergrond 4 reacties

PvdD: huisvesting afstemmen op natuurlijk gedrag dier

De Partij voor de Dieren wil dat landbouwhuisdieren gehuisvest en verzorgd worden in overeenstemming met hun aard en gedrag.

De fok, opfok en huisvesting wordt afgestemd op de behoeftes en het natuurlijk gedrag van het dier, en staat ten dienste van hun gezondheid.

Dieren die buiten verblijven hebben beschutting tegen wind en regen, zon en kou. In stallen leven de dieren bij daglicht.

Er komt een einde aan het oormerken van vee. Chipherkenning vormt voor veel diersoorten een diervriendelijker alternatief.

Er komt een verbod op het castreren van biggen, het couperen van staarten bij schapen, het knippen van hoektanden, het afbranden van staarten bij varkens, het onthoornen van runderen, het snavelkappen bij kippen.

Er komt een verbod op het houden van productiedieren die ongeschikt zijn om gehouden te worden zoals konijnen, struisvogels en herten.

Dieren worden zodanig gefokt dat robuuste rassen ontstaan. In plaats van het productieniveau wordt het welzijn van dieren het uitgangspunt.

Het seksen en daarna vernietigen van pas uitgekomen mannelijke kuikens uit de legsector wordt uitgebannen. Dubbeldoelrassen (rassen die zowel voor eieren als voor vlees gehouden kunnen worden) bieden een alternatief.

De Partij voor de Dieren wil het transport van dieren drastisch beperken, maximaal 2 uur. Veehouders moeten hun eigen dieren fokken, zelf afmesten en aan een slachterij in de regio afleveren.

Veemarkten worden verboden met het oog op dierenwelzijn en de verspreiding van dierziekten.

De overheid oefent in slachthuizen strenge en intensieve controle uit en past bij overtreding strenge sancties toe. Dit geldt in bijzondere mate voor het bedwelmen van dieren voorafgaand aan de slacht.

Alle slachtmethoden waarbij de dieren niet verdoofd worden, worden verboden. Er worden daarbij geen uitzonderingen gemaakt voor culturele of religieuze tradities en gewoonten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik

  Wat moet je hier nu mee,is het beleid in gang gezet voor een duurzame veehouderij,en om op een duurzame economische manier de bevolking van voedsel te voorzien. Wees als PVDD dan rieel en zeg gewoon waar het op staat en dat is:Er komt een algeheel verbod voor het houden van dieren,in welke vorm dan ook,alle boerderijen worden teruggegeven aan de natuur of ter diensten daarvan.Alle werkzoekende boeren kunnen als economische vluchttelingen eventueel emmigreren naar het buitenland om daar hun geliefde vak uitteoefenen.En de bevolking van Nederland kan tegen toren hoge prijzen voedsel uit het buitenland importeren.Proficiat hoe help je Nederland naar de bliksem,stem dan op PVDD

 • no-profile-image

  gerard

  En wie gaat dat allemaal betalen?, de consument??? of zoete lieve gerritje???
  De consument in ieder geval niet, dat heeft het verleden al wel laten zien.

 • no-profile-image

  TFWC

  He-le-maal mee eens. Wil je dieren houden dan alleen zo. En mocht je niet willen dan moet je maar iets anders gaan doen voor de kost.

 • no-profile-image

  boerinnetje

  Jammer dat de Pvan de Dieren het is vergeten is op tenemen voor de kleine huisdieren Zoals honden en Katten die in rijtjes huizen en flats worden gehouden en geen vrije uitloop hebben dit zou ook verboden moeten worden. Gelijke monnikken en gelijke kappen lijkt mij.

Of registreer je om te kunnen reageren.