Home

Achtergrond 2 reacties

VVD: internationale afspraken over productiemethoden

De VVD wil dat afspraken over productiemethoden in internationaal verband worden gemaakt.

Vanuit de samenleving wordt kritisch gekeken naar productiemethoden en dierenwelzijn. De overheid dient wensen op dit gebied te vertalen in heldere en haalbare doelstellingen. We moeten ons daarbij wel bewust blijven van de concurrentiepositie van de Nederlandse veehouderij ten opzichte van het buitenland.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    M.van Kempen

    De wijze van produceren moet inderdaad internationaal worden afgestemd. Minimaal in Europees verband. Liever nog mondiaal maar dit zal niet haalbaar zijn. Het gaat over dierenwelzijn maar nog meer over het voorkomen dat landbouwbededrijven de grens overgaan om deze redenen of dat het buitenland , met nog mindere welzijnseisen, de produktie overnemen. Het doel wordt in beide gevallen niet gerealiseerd. Ik vind het jammmer dat er in Den Haag zo kortzichtig over dit onderwerp wordt gedacht!

  • no-profile-image

    Piet Wisse

    Dat punt onderschrijf ik ook helemaal. Dierwelzijn fantastisch! Maar wel in de pas met onze collega productielanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.