Home

Achtergrond 201 x bekeken

CDA: ontwikkelingen biotechnologie niet blokkeren

Het CDA wil ontwikkelingen en toepassingen van genetische manipulatie niet blokkeren, maar we willen wel normen stellen.

Deze techniek biedt veel voordelen voor de landbouw, bijvoorbeeld om planten te verbeteren, maar het wordt ook gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Toepassing van genetische modificatie bij micro-organismen en planten mag onder bepaalde voorwaarden. Het moet veilig zijn voor mens, dier en milieu. Het moet bijdragen aan een duurzamer landbouw en het mag de rijkdom aan soorten niet in gevaar brengen.

Op dit moment is genetische verandering van dieren in Nederland verboden, tenzij de minister van LNV toestemming geeft. Het CDA is voor een verbod van genetische verandering van dieren voor voedselproductie, sport en vermaak. Het is in sommige gevallen wel toegestaan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. De overheid moet onderzoek stimuleren naar alternatieven voor genetisch ingrijpen bij dieren.

Het CDA vindt dat de consument de keus moet hebben tussen voedsel zonder genetisch gemodificeerde elementen en voedsel waar die elementen wel in zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.