Home

Achtergrond

CDA: afspraken GLB tot en met 2013 handhaven

Het CDA houdt vast aan de afspraken over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) tot en met 2013.

Beleid vanuit de Europese Unie is ook in de toekomst nodig voor een gelijk speelveld. Ook na 2013 blijft een gemeenschappelijk beleid met substantieel budget – in dezelfde orde van grootte als in de periode 2007-2013 – noodzakelijk. Dit is in het belang van de gehele landbouwketen, de voedselzekerheid en voedselveiligheid.
Het nieuwe GLB moet uitgaan van de kracht van de landbouw en een vangnet vormen voor ernstige markt- en prijsverstoringen. Er moet aandacht zijn voor de gevolgen van nieuw beleid voor de boereninkomens, de verwerkende industrie, de werkgelegenheid en de vermindering van de verstoring voor ontwikkelingslanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.