Home

Achtergrond

TON: stop landbouwsubsidies

Nederland moet volgen Trots op Nederland niet meer mee betalen aan Europese landbouwsubsidies en structuurfondsen.

Landbouwsubsidies worden volgens de partij ingezet om een relatief kleine beroepsgroep te beschermen, houden een inefficiënte markt in stand, zorgen voor hogere prijzen dan in een vrije markt betaald zouden worden en ontnemen onderontwikkelde en ontwikkelingslanden de kans om hun producten in Europa aan de man te brengen.

Financiële steun aan boeren in EU-lidstaten is onnodig, omdat de voedselmarkt zonder subsidies goed in staat is EU-inwoners tegen een lage prijs, adequaat van levensmiddelen te voorzien.

Heel veel geld gaat via structuurfondsen naar minder ontwikkelde regio’s in Europa. Het meeste geld gaat naar de cohesiefondsen ter ondersteuning van arme en achtergestelde regio’s in Europa. Uit diverse nationale en internationale rapporten en onderzoeken blijkt echter dat deze steun helemaal niet werkt. Door het in stand houden van de structuurfondsen wordt veel geld nodeloos rondgepompt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.