Home

Achtergrond

Zwitserse telers sluiten contract Coop

Drie Zwitserse telersgroepen hebben een langjarig contract gesloten voor de samenwerking en levering aan supermarktketen Coop.

Alliance Rmande, Alliance mitte Gemüse en Alliance Ost Gemüse zijn zo verzekerd van langdurige afname van hun producten aan de keten. De telers op hun beurt werken verder aan kwaliteitsverbetering en uitbreiding van het assortiment. De telers leverden al aan Coop.

Voor de Zwitserse telers is de overeenkomst uitermate belangrijk. Met de toenemende vrijhandel met de Europese Unie vrezen zij een sterke prijsdruk door toenemende concurrentie uit goedopere EU landen. De komst van Aldi in Zwitserland heeft de vrees voor prijsdruk verder aangewakkerd.

In 2009 voerden Nederlandse exporteurs ruim 16.000 ton groente en fruit uit naar Zwitserland, 3.000 ton minder dan in 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.