Home

Achtergrond

Zuivel VS krijgt maand uitstel importeisen China

De Verenigde Staten hebben tot eind mei (30 dagen) uitstel gekregen van China om hun zuivelexport veilig te stellen.

Dit hebben de Chinese autoriteiten laten weten in reactie op protesten van Amerikaanse zijde op onverwacht strenge en nieuwe Chinese importeisen. De Chinese autoriteiten maakten eind april opeens bezwaar tegen het Amerikaanse gezondheidscertificaat voor zuivelproducten geschikt voor menselijke consumptie. Volgens China voldeed het bestaande certificaat niet langer aan de eisen en hadden de Amerikanen tot 1 mei de tijd om het certificaat aan te passen.

Inmiddels is het ruim een week verder en mag de Amerikaanse export dankzij tussenkomst van de Amerikaanse autoriteiten nog even doorgaan onder de oude regelgeving, maar voor eind mei moet er wel duidelijkheid zijn, hebben de Chinezen kenbaar gemaakt.
De Amerikaanse zuivel is bezorgd over de Chinese opstelling. De nieuwe eisen overvielen de Amerikaanse exporteurs en zij willen de lucratieve Chinese exportmarkt niet missen.

Of registreer je om te kunnen reageren.