Home

Achtergrond 523 x bekeken 4 reacties

Zeldzame orchidee krijgt politiebescherming

De meest zeldzame orchidee van Groot-Brittannië zal politiebescherming krijgen zodra deze in bloei staat.

De zogeheten Lady's Slipper orchidee is veel geld waard en de politie vreest dat dieven of verzamelaars de plant of delen daarvan zullen afsnijden. Dat meldden Britse media vandaag.

De orchidee staat op een golfbaan in Lancashire. Het is de laatste van deze soort die nog bloeit in Groot-Brittannië. Vermoedelijk is de Lady's Slipper ergens in de 19e eeuw geplant. Elk jaar komen honderden plantenliefhebbers naar de bijzondere bloem kijken.

In de afgelopen zes jaar is de plant twee keer toegetakeld. Delen van de plant zijn een kleine 6000 euro waard. Wie de plant beschadigt, kan een boete van hetzelfde bedrag krijgen en een celstraf van zes maanden. De politie twijfelt nog of de orchidee ook cameratoezicht moet krijgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  n.karsten

  bij ons zijn ook zeldzame planten gestolen we weten de dader we weten waar de planten staan maar de politie doet in ons land niets terwijl de waarde veel hoger is\was als we nu eigen rechter gaan spelen en ze gewoon terug halen worden we wel aan gepakt rara hoe kan dit

 • no-profile-image

  herkauwer

  Bij ons heeft SBB op Vlieland de vos vorig jaar uitgezet en zélf vogelkolonies om zeep geholpen. Bij ons houden Natuurmonumenten, SBB, de Landschappen en de provincies barbaarse slachtpartijen onder bij wet beschermde wilde ganzen. En bij ons heeft de immorele huichelachtige confessionele wetgever jagers de alleenheerschappij over onze inheemse fauna toevertrouwd. Daar kunnen de Britten nog een puntje aan sabbelen!

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  In een tijdperk waarin in-vitro cultuur en vermeerdering hoogtij vieren, en we korenwolven en bevers onder menselijk toezicht laten vermeederen met als doel ze later weer uit te zetten, gaan ze zich druk maken om een orchidee met belastinggeld te beschermen. Lijkt me een staaltje plaatselijke verkiezingsretoriek. Zij hun orchidee met ambtenarenbescherming, wij onze hoogleraren met populistisch manifest.

 • no-profile-image

  Karin

  Het Venusschoentje of Lady's Slipper is in Midden Europa toch ook inheems? Of gaat het hier om een ondersoort die alleen in Groot Brittannië voorkomt?

  Ik kan me niet voorstellen dat er in botanische tuinen of bij kwekers geen materiaal meer van deze plant is waar hij weer uit vermeerderd zou kunnen worden. Gewoon weer uitzetten op particuliere landgoederen en die plaatsen strikt geheim houden, zou ik zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.