Home

Achtergrond

Zantedeschia goed bruikbaar als potplant

Het imago van Zantedeschia als rouwbloem is inmiddels achterhaald.

De veredeling is er in de loop der jaren in geslaagd om uitstekende kleuren op de markt te brengen die zowel solitair als in het gemengde boeket uitstekend presteren.

Kapiteyn heeft daarvan enkele voorbeelden in de keuringszaal gezet, zoals de mooie licht getinte Z. 'Captain Promise' en de crème met paarse rand Z. 'Captain Romance'. Kapiteyn zette ook enkele potten met genetisch korte Zantedeschia in de keuringszaal, daarmee aantonend dat er voortreffelijke potplanten voor de markt beschikbaar zijn met voldoende bloeikracht om een lange houdbaarheid te garanderen.

Heel fraai is in dat kader de potplant Zantedeschia 'Captain Fuego'. Oranje bloem en een mooi gestippeld blad. Het is slechts een enkel voorbeeld, want het sortiment Zantedeschia op pot is veelomvattend en er is een goede markt voor.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.