Home

Achtergrond 333 x bekeken 1 reactie

Zaak tegen Goldman Sachs test voor justitie

Het strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk frauduleus handelen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en zijn medewerkers wordt een test voor de Amerikaanse justitie.

Zij kan laten zien dat zij een grote vis op Wall Street kan aanpakken. Dat heeft zakenkrant The Wall Street Journal zaterdag geschreven.

"We zijn hier niet om zaken te winnen, maar om recht te doen'', zei minister van Justitie Eric Holder, voordat de krant als eerste melding maakte van een strafrechtelijk onderzoek naar Goldman Sachs. "Als we ons daarop richten, winnen we de zaken die we moeten winnen.''


Nu het ministerie van Justitie zich ingraaft voor wat naar verwachting een lang, gecompliceerd en omstreden onderzoek wordt, zitten de leidinggevenden er bovenop. Zij willen voorkomen dat de aanklagers overijverig te werk gaan. Eerder werden aanklagers daarvoor berispt of werden zelfs zaken geseponeerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Of het O.M. wint of verliest. een ding is zeker het vertrouwen in het bankwezen heeft al een grote deuk opgelopen. Ook als deze zaak tot schade vergoedingen zou leiden, is dit nooit op te brengen en is en blijft de schade groot. We weten dan wel wie en welke landen naast Griekenland door Goldman Sachs zijn "getild". Kunnen we onze hulp programma's daarop afstellen en ruimte in onze toch al krappe begroting reserveren. Eén ding is zeker het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat zo iets voorkomt en zal ook wel niet de laatste keer zijn als we het roer niet echt omgooien.

Of registreer je om te kunnen reageren.