Home

Achtergrond 273 x bekeken

Winterharde Geranium doet het perfect

Wat door de consument (en vaak ook de handel) als Geranium wordt aangemerkt, is in werkelijkheid de Pelargonium.

Cees Breed showt deze week in de keuringszaal de werkelijke Geranium. Waaronder de paarse Geranium cinereum 'Ballerina'. Een winterharde Geranium die ook de ontberingen van de afgelopen winter goed doorstond en nu bloeit dat het een lust is. Deze Geranium is overigens volop in de handel.

Verder in de stand van Breed deze week onder andere de kleinbloemige witte Allium neapolitanum, de korte, paarse Allium oreophilum 'Samur' en onder meer een heel sortiment Rhodohypoxis in vele kleuren, prachtige diepblauwe Babiana pulchra en een schitterende pot met de roze Oxalis rubra 'Pink Dream'. Th. J. de Groot showt deze week onder andere diverse soorten Allium, waaronder een forse Allium karataviense, een vaasje uit Afghanistan afkomstige Iris cycloglosse en prachtige bloei van Narcissus poëticus alba pleno.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.