Home

Achtergrond

Winst en omzet John Deere stijgt door aantrekkende markt

De winst van John Deere is het laatste kwartaal 16 procent gestegen tot 547,5 miljoen dollar (443 miljoen euro).

De omzet steeg 5,7 procent tot 7,1 miljard dollar (5,8 miljard euro). De machinebouwer ziet de Braziliaanse markt aantrekken. John Deere verwacht dit jaar 11 tot 13 procent meer te verkopen dan een jaar eerder. Eerder ging het bedrijf uit Illinois uit van 6 tot 8 procent groei. John Deere ziet de Zuid-Amerikaanse markt 25 procent groeien, terwijl eerder uit was gegaan van 10 tot 15 procent groei.

“De situatie in Brazilië wordt versterkt door goede prijzen voor sojabonen en suikerriet en aantrekkelijke kredietvoorziening door de overheid”, aldus bestuursvoorzitter Samuel Allen. In de VS groeit de markt naar verwachting 5 tot 10 procent terwijl was uit gegaan van een gelijkblijvende markt.

John Deere blijft pessimistisch over de Europese markt. Die daalt naar verwachting 10 tot 15 procent dit jaar. Boeren in Europa schakelen volgens John Deere vanwege lage prijzen voor vlees en granen over op tweedehands materiaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.