Home

Achtergrond 187 x bekeken

Winst ADM stijgt 418 miljoen dollar, omzet valt tegen

Archer Daniels Midland (ADM) heeft het eerste kwartaal 421 miljoen dollar (322 miljoen euro) winst gemaakt, tegen 3 miljoen dollar vorig jaar.

De resultaten vallen beleggers tegen. Zwakte op de ethanol- en maismarkt tempert de resultaten van het bedrijf uit Illinois.

De omzet van het agribusinessconcern steeg 2 procent tot 15 miljard dollar (11,6 miljard euro). De divisie die mais verwerkt zit volgens bestuursvoorzitter Patricia Woertz in een moeilijke markt. De inkoopprijs van mais is niet zo snel gedaald als de prijs voor verwerkte producten.

ADM verwerkte 7,7 miljoen ton oliezaden, 10 procent meer dan een jaar eerder. ADM verwerkte 12 procent meer mais: 45 miljoen ton. De verwerking van tarwe cacao en mout kwam uit op 1,7 miljoen ton, ongeveer net zoveel als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.