Home

Achtergrond

Wilmar International zet met 800 miljoen euro aanval in

Wilmar International wil de komende 12 maanden een miljard dollar (800 miljoen euro) investeren in nieuwe overslag en verwerkingscapaciteit.

Dat maakte het graanhandelsbedrijf bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het bedrijf wil vooral groeien in China. Wilmar International noteert voor het eerste kwartaal een winst van 320,5 miljoen euro, 5,6 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De winst op handel in granen bleef op peil maar de winst in de palmoliehandel stortte in.

De omzet steeg 36 procent tot 5,4 miljard euro. In volume verkocht het bedrijf fors beter dan een jaar eerder, maar de marges bleven door prijsdruk achter. Wilmar International is met afstand de grootste handelaar in palmolie wereldwijd.

Het bedrijf wil door groei in China meten met de wereldwijd dominante bedrijven ADM, Bunge, Cargill en Dreyfus, vaak de "ABCD-as" genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.